Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Duurzaamheid en klimaat staan volop in de belangstelling, zowel politiek als in het bedrijfsleven. Wij nemen dan ook onze verantwoordelijkheid op deze gebieden door te bevorderen dat onze medewerkers in duurzame auto's gaan rijden met een lage CO2 uitstoot en door het terugdringen van papierverbruik door nagenoeg volledig digitaal te werken.

Voor onze aantekeningen gebruiken we o.a. de Bambook applicatie die helpt aantekeningen van offline naar online te krijgen met een simpele klik. Met een uitwisbaar Bambook hoeven we nooit meer aantekeningen door te krassen of hele pagina's met schetsen uit te scheuren. Deze werkwijze is niet alleen praktisch maar ook nog eens heel duurzaam.

 

Voor onze medewerkers vinden wij een goede balans tussen privé en werk belangrijk. Opleiding en persoonlijke groei staan bij ons hoog op de agenda. Door de grootte van onze kantoren kennen onze medewerkers elkaar en bevorderen wij de goede samenwerking en een prettige werkomgeving.

 

Stichting AAP

 

Ook zijn wij ons bewust van het feit dat in ons land jaarlijks miljoenen cartridges uit printers en kopieerapparaten worden weggegooid. Wij sturen onze lege cartridges dan ook naar Stichting AAP.

Deze cartridges worden hergebruikt. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor honderden uitheemse dieren in nood. Met de opbrengst van de ingezamelde lege cartridges kan Stichting AAP uitheemse dieren opvangen en verzorgen. Vaak gaat het hierbij om illegaal naar Europa gesmokkelde apen, wasberen en prairiehondjes. Dieren die als huisdier ongeschikt zijn en vaak in verwaarloosde en vereenzaamde toestand verkeren. Stichting AAP plaatst deze dieren na opvang en herstel in dierentuinen en reservaten over heel de wereld.

 

Nunspeet Verduurzaamt

 

 

Vanuit ons bewustzijn voor een toekomstbestendige maatschappij hebben wij inmiddels een MVO Voorzet ingevuld om MVO onderdeel te laten zijn van onze bedrijfsvoering. Wij zijn dan ook deelnemer in het duurzaamheidsinitiatief van Nunspeet Verduurzaamt en mede-ondertekenaar van het Energiebesparingsconvenant.

 

Klik op onderstaande foto om het bijbehorende filmpje te zien!

 

 

NLdoet

 

Om ons in te zetten voor een leefbare samenleving pakken we leuke klussen aan voor NLdoet. Meedoen aan NLdoet geeft de samenleving en ons kantoor een positieve impuls. Het versterkt onze lokale relaties en geeft een goed voorbeeld.  Het levert ons bedrijfsmatig veel op, zoals gemotiveerde medewerkers, blikverruiming, toegang tot nieuwe netwerken en positieve media-aandacht. Daarnaast is het inspirerend en leuk! Maatschappelijke organisaties kunnen via onze hulp doelen realiseren die op eigen kracht niet of moeilijk haalbaar zijn. Onderstaand enkele foto's van ons team tijdens de bouw van een kippenhok en -ren voor de Stichting Sternzorg in Zeewolde.

 

 

ADW Accountants vindt het daarnaast belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Wij denken in kansen en mogelijkheden en dagelijks helpen wij onze klanten bij het realiseren van hun doelen.Dit doen wij niet alleen door een uitstekende dienstverlening, maar ook door deel te nemen aan diverse netwerken en het actief meedenken in diverse maatschappelijke organisaties in de werkgebieden van ADW Accountants.

 

Wij zijn onder andere (bestuurs)lid van:

Onze medewerkers staan midden in de maatschappij. Ze wonen, werken, leven en brengen hun vrije tijd door in dezelfde omgeving als hun klanten. Mede hierdoor vinden wij het van belang onze betrokkenheid te tonen en dragen al jaren ons steentje bij als betrokken sponsor van diverse locale en regionale evenementen en (sport)organisaties zoals:

 

Sponsoring

 

Een aantal voorbeelden van onze sponsoring zijn:

 

*Ondersteuning t.b.v. de aanschaf van een Fiat Doblo door de Stichting primair openbaar onderwijs noord veluwe:

De Stichting Proo (Primair openbaar onderwijs Noord-Veluwe) vormt het bestuur van de openbare basisscholen in de gemeenten Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

 

*Bord- en/of shirt-sponsoring plaatselijke sportclubs zoals:

 

VVZA Amersfoort

 

NSC Nijkerk

 

Zwart Wit '63 Harderwijk

 

VC Zwolle Meiden MA1, Nederlands Kampioen 2016

 

Oxfam Novib

 

Wij vinden alleen dat onze verantwoordelijkheid nog verder gaat dan dat. Dit is dan ook de reden dat wij bedrijvenambassadeur zijn van Oxfam Novib. Deze organisatie zet zich in voor een wereld zonder armoede en met gelijke kansen voor iedereen.

Dankzij hun microfinancieringsprogramma krijgen ondernemende mensen daar een klein krediet. Hierdoor krijgen deze ondernemende mensen de kans een eigen bedrijfje en een zelfstandig bestaan op te bouwen. Dit past ook in onze doelstelling dat ADW Accountants er is voor ondernemende mensen!

Door kansarme lokale ondernemers in ontwikkelingslanden  toegang te geven tot microkrediet dragen we bij tot een duurzame ontwikkeling van een land om zo armoede te bestrijden en het bevorderen van gelijke kansen voor iedereen. Zo kunnen deze mensen op weg naar succes, op weg naar een mooiere toekomst.